sobota Luty 24th 2018

Statystyki

  • Wszystkich wizyt: 269810
  • Dzisiaj wizyt: 81
Marzec 2013
P W Ś C P S N
« lut   kwi »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archiwa

Facebook

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Follow on Bloglovin
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Pomysł na śniadanie. J’adore les croissants

W mojej lodówce, zawsze  znajduje się kilka tzw. obowiązkowych produktów, z których mogę w każdej chwili wyczarować coś smacznego i jednocześnie szybkiego.

Pospiech wcale nie musi oznaczać, że mamy jeść byle co.

Do tych produktów zaliczam: gotowe ciasto francuskie, jajka, ser mozzarella i pieczarki.

Głównymi składnikami dzisiejszego przepisu są trzy z nich, plus dodatkowo także wędlina.

 

Składniki:

-gotowe ciasto francuskie

-kilka plasterków wędliny

- kilka plasterków sera

- 1 jajko

- ewentualnie inne składniki na które mamy ochotę ( do środka możemy włożyć przecież praktycznie wszystko)

 

Ciasto rozwijamy i kroimy na duże kwadraty. Kładziemy na nich po plasterku wędliny i sera, a następnie zawijamy. Wierzch croissantów smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez około 15 min (aż croissanty będą złociste).

 

Bon appetit

Komentuj