sobota Luty 24th 2018

Statystyki

  • Wszystkich wizyt: 269810
  • Dzisiaj wizyt: 81
Marzec 2013
P W Ś C P S N
« lut   kwi »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Archiwa

Facebook

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Follow on Bloglovin
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Pasta jajeczno-pieczarkowa

W związku z nadchodzącymi Świętami, trochę jajecznego klimatu. :)

Na początek, pasta jajeczno-pieczarkowa. Idealna do kanapek.

Składniki:

- 4 jajka ugotowane na twardo

- 2 duże pieczarki

- pęczek szczypiorku

- 1 łyżka miękkiego masła

- 1-2 łyżki majonezu

- 1 łyżka jogurtu naturalnego

- sól, pieprz

 

1. Jajka rozgnieść widelcem lub zetrzeć na tarce.

2. Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce (ja używam surowych, można też użyć ugotowanych).

3. Szczypiorek posiekać.

4. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku. Odstawić żeby smaki się przegryzły.

 

Komentarze czytelników

2 komentarzy do “Pasta jajeczno-pieczarkowa”

  1. ~Ervisha pisze:

    Propozycja idealna na śniadanie :)

  2. ~Nashelly pisze:

    Jajka i pieczarki – to zawsze smakuje świetnie ;)

Komentuj