sobota Luty 24th 2018

Statystyki

  • Wszystkich wizyt: 269810
  • Dzisiaj wizyt: 81
Kwiecień 2013
P W Ś C P S N
« mar   maj »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Archiwa

Facebook

Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Top Blogi
Follow on Bloglovin
Odszukaj.com - przepisy kulinarne
Akcja: Nie kradnij zdjęć!

Wiosenna sałatka z wędzonym łososiem, szpinakiem i jajkami

Dziś na śniadanie sałatka – samo zdrowie.

Składniki:

- 2 garście świeżego szpinaku typu baby

- 100 g  wędzonego łososia

- 2 jajka

- 1 kromka pieczywa razowego

- 3-4 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego

- 1 ząbek czosnku

- sól, pieprz biały, pieprz czarny

  1. Szpinak opłukać.
  2. Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Następnie pokroić w kostkę
  3. Chleb pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na suchej patelni w celu uzyskania grzanek. Poczekać aż wystygną.
  4. Łososia drobno pokroić.
  5. Jogurt naturalny wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, odrobiną soli i pieprzu białego. Odstawić na parę minut do lodówki.
  6. Szpinak, jajka, łososia i grzanki wrzucić do miski i delikatnie wymieszać. Polać dresingiem z jogurtu naturalnego. Całość doprawić solą i czarnym pieprzem.

 

 

Komentarze czytelników

Jeden komentarz do “Wiosenna sałatka z wędzonym łososiem, szpinakiem i jajkami”

  1. Marta pisze:

    uwielbiam takie sałatki:) twoja wygląda cudownie i bardzo apetycznie:)

Komentuj